Adger de Boer

Adger de Boer

Waarom (5x)

vragen over dagelijkse zaken, feiten en meningen

Gouden Doel

dagelijksPosted by Adger de Boer Fri, February 05, 2016 17:51:53

Gisteren kreeg ik de vraag: Wat is jouw Goeden Doel voor 2015. Tsja, geluk, liefde, werk. Dat zijn allemaal onderwerpen die belangrijk zijn. Maar ik heb dit jaar 1 echt doel voor mij zelf gesteld.

Mijn fysiek en emotioneel en mentaal in evenwicht brengen. Emotioneel en mentaal zijn volgens mij goed in evenwicht. Fysiek loopt alleen achter, zowel conditioneel als dat ik te zwaar ben. Tijd om hier dus wat aan te veranderen.

Mijn eerste doel is een BMI van 25. Welke acties heb ik al genomen?

1. Bijhouden wat ik eet. Eerst in de app Mijn Eetdagboek van het Voedingscentrum. Handige app want je kan ook je gewicht bijhouden. Nu gebruik ik MYFitnessPal, net even wat handiger (je kan bijvoorbeeld een barcode scannen en je krijg info over hoeveelheid koolhydraten).

2. Sporten! Ja, tai chi is goed voor mijn lijf en gezondheid maar het vetgehalte verdwijnt er niet mee. Dus, serieus naar de sportschool. Ik heb eerst een week gratis geprobeert en me nu opgegeven voor een jaar. Kreeg nog wel de maanden januari en februari gratis (altijd mooi meegenomen ook al is het een sigaar uit eigen hoed omdat het abo gewoon 12 maanden doorloopt). Ik werk aan mijn cardio, doe driftig mee met de groepslessen en heb een afspraak gemaakt met een PT. De personal trainer geeft advies over voeding en stelt trainingsschema's op. Advies: let op je koolhydraten (dus havermout 's ochtends. minder brood en pasta) en train je spierkracht. Door te werken aan je kracht verbrand je langer het vet in je lijf (met cardio ong 4 uur en met kracht duurt het verbrandingsproces tot 36 uur). Nou goed, kom maar op met die spierpijn!

Update: Hieronder zie je het resultaat na 2 maanden. Van een BMI van 28,6 naar 26,7 (is ongeveer 7 kg).

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by JeroenK Wed, February 10, 2016 10:42:17

Hi Adger, goed initiatief! Succes en we drinken wel een watertje als je jouw doel bereikt hebt ;-)